La din mat være din medisin, og din medisin være din mat

Dette er en veldig god tanke som vi tror på og har valgt å ta til oss. Denne siden skal fremme denne tanken og forsøke inspirere deg til å tenke på hva du kan gjøre for deg selv og dine. Her vil du finne linker til nettsteder som omhandler kost og ernæring basert på hva som er optimalt og riktig for mennesket. Vi mener at altfor mange leger og eksperter kun jobber med symptomlindring i en eller annen grad. De har altfor liten kunnskap om det å være frisk, men masse kunnskap om det å være syk. Det må bli klarere at uforståelig mange sykdommer har sitt utgangspunkt i feil kosthold. Diabetes 1 og 2, hjerte- og karsykdommer, epilepsi, ADHD og utallige flere kan knyttes direkte til feil kosthold. Vi ønsker ikke å fjerne symptomer på at noe er galt, vi ønsker å fjerne årsaken til til symptomene. Vi ønsker å fjerne årsaken uten å ødelegge resten av kroppen i forsøket. Linkene vi legger ut vil være av varierende kvalitet. Noen kan inneholde direkte feil, noen kan inneholde stoff du er totalt uenig i. Ta deg tid til å lese det vi legger ut og gjør deg opp din egen mening. Det er bestandig viktig å se en sak fra flere sider, høre på alle parter og resonere deretter. Har du en lidelse kan du kanskje finne hjelp her, eller så kan du utfordre legen din neste gang?

mandag 13. desember 2010

Ketonske fabler


Tegneserieprosjekt om kosthold.
Dette er de første skissene, og bilder samt tekst skal redigeres ytterligere. 
Serien skal rettes mot ungdom, det brukes derfor en del slanguttrykk osv. 
Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger og tips. 

Hovedpersonene er wICEman og n00b.
Gjester er: 
ernæringseksperten fra tabloidene og eskimoen

Trykk på bildene for å forstørre. 


 ”Å tro at man blir fet av å spise fett, er like dumt som å tro at man blir grønn av å spise grønnsaker”
Sitat av overlege Christer Enkvist


Dagbladet kommer ofte med overskrifter av typen "lavkarbo gjør deg glemsk" og "uten karbohydrater fungerer ikke hjernen". Eskimoer har overlevd suverent som folkeslag i tusenvis av år uten karbohydrater i ett miljø som krever årvåkenhet og høy hjerneaktivitet for å overleve.


Serien over trenger litt enklere manus. Den prøver å fortelle hvor enkelt det er å forstå kosthold hvis man slutter å forske seg ihjel og heller ser på hva naturen har planlagt.  ‎"I istiden spiste forfedrene våre vanligvis kjøtt, fett og grønnsaker. For å legge på seg før vinteren spiste de rikelig med frukt og bær. De spiste altså karbohydrater for å bli fete."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar